JAARTHEMA 2019-2020

Elke maand komen we met de school samen in een groepsmoment. Het is dé ideale gelegenheid om het schoolklimaat positief te beïnvloeden.  We willen werken aan verbondenheid en zo investeren in de kwaliteit van het omgaan met elkaar !

Op zo’n groepsmoment maken we tijd voor de jarigen van de maand. De klassen kunnen aan elkaar ook tonen waarmee ze bezig zijn… dat kan met een liedje, een dansje, …

In die groepsmomenten hebben we ook aandacht voor het jaarthema. Het voorbije schooljaar werkten we met de school rond het thema: GELUK voor kinderen’.          We werkten aan de hand van 10 spannende voorleesverhalen over 10 geluksvogels. Elk verhaal is gebaseerd op één van de tien pijlers van geluk. Bij elk verhaal horen vragen en opdrachten voor de klas en we hadden ook volop aandacht voor de TALENTEN.

Dit schooljaar werken we verder rond GELUK, met het boek: GELUK VOOR KINDEREN: VRIENDSCHAP                                                                                       Ook nu spelen er heel speciale vogels  (GELUKSVOGELS) de hoofdrol in de verhalen.