Basisschool Outrijve-Kerkhove

Kerkhove

Ligging

Kerkhove is een dorp in de Belgische provincie West-Vlaanderen en een deelgemeente van Avelgem. Kerkhove ligt in het oosten van de gemeente, langs de Schelde in het uiterste zuidoosten van de provincie, tegen de grens Oost-Vlaanderen.

Door de ligging van de gemeente, namelijk vlakbij onder andere de Oude Kwaremont, de Varentstraat en de Kluisberg passeren elk jaar in het voorjaar door deze gemeente heel wat wielerwedstrijden.

Sfeerbeelden schoolgebouwen + speelplaats/speeltuin

Onze afdeling Kerkhove werd de voorbije jaren grondig vernieuwd. Ook in de nabije toekomst staan nog renovatiewerken op het programma.

Indeling klassen

Onze afdeling Kerkhove bestaat uit 2 kleuterklassen en 4 klassen lager onderwijs. Het 1ste en 2de (de eerst graad, dus) en het 3de en 4de leerjaar (de tweede graad) zitten voor de lessen rekenen en taal in aparte groepen. De 3de graad zit samen. Op deze manier leren de kinderen van elkaar en worden ze heel zelfstandige werkers. De eerste en tweede graad zit samen voor wereldoriëntatie, godsdienst, muzische vorming en bewegingsopvoeding. Deze groeperingsvormen zijn een absolute troef van onze school. We merken dat onze oud-leerlingen in het secundair prima resultaten behalen in hun gekozen studierichtingen.