Basisschool Outrijve-Kerkhove

Sport

Een gezonde geest in een gezond lichaam… deze gedachte dragen wij hoog in het vaandel.

Daarom worden onze wekelijkse lessen lichamelijke opvoeding verzorgd door een gediplomeerd leraar lichamelijke opvoeding. Naast de sportlessen in het lessenrooster zijn er ook:

    • zwemlessen voor de lagere klassen (2 keer op 3 weken)

    • zwemlessen voor de kleuters (5 keer voor 2e-3e kleuter / 2 keer voor 1e kleuter)

    • sportnamiddagen op dinsdagnamiddag (om de 5 weken in sporthal Ter Muncken te Avelgem)

Onze school neemt in samenwerking met de Gemeentelijke Sportdienst en de andere Avelgemse scholen ook jaarlijks deel aan tal van sportactiviteiten op woensdagnamiddag: veldlopen, ballennamiddag, voetbaltornooi, zwemnamiddag, trefbaltornooi en een wandeltocht.

Met onze derde graad nemen we ook jaarlijks deel in de laatste schoolweek aan BOEKENTOE@DEGAVERS. Dit is een halve dagactiviteit met een ruim gamma van natuurgebonden bewegingsactiviteiten, recreatiesport en workshops rond natuur- en milieueducatie. Leerlingen kunnen dan deelnemen aan tal van activiteiten zoals Basejump, Obstacle run, Bumperbal, Hindernissenparcours, Speleobox, Klimmuur, Hoog touwenparcours, Swing, Slackline, Curling, Pannavoetbal, Dans, Kubb, Mountainbike, Team cuberoller, Deathride, Oriëntatie, Archery Tag, Natuur met hindernissen, Braakballen pluizen, Cornhole, Natuurspelen, Darts, Vogels spotten, Kajak, Reuzekano, Vlotten, Waterscheppen, Bamboestick, Insectensafari, Bloemenveld, en nog zoveel meer..